In de dynamische wereld van werving en selectie is het opbouwen van een gemeenschap van getalenteerde individuen net zo belangrijk als het vinden van kandidaten voor de juiste vacatures. Dit is waar werken vacaturewebsite in beeld komt. Maar het gaat niet alleen om vacatures en sollicitaties, het draait om het creëren van een levendige talent gemeenschap die zich aangetrokken voelt tot jouw organisatie.

Google for Jobs

Bij vacaturewebsite wordt er onder andere gebruikgemaakt van Google for Jobs, dat houdt in dat het ontworpen is om het vinden van relevante vacatures gemakkelijker te maken voor werkzoekenden. Het is geen aparte vacaturewebsite, maar eerder een service die vacatures uit verschillende bronnen verzamelt en weergeeft in de reguliere Google zoekresultaten. Zo heb je met Google voor je vacaturewebsite een aggregatie van vacatures: Het haalt vacature informatie op van verschillende websites die rechtstreeks aan Google worden geleverd. Dit stelt werkzoekenden in staat om een plek naar diverse vacatures te zoeken. Het heeft een verbeterde zoekfunctionaliteit, het heeft gestructureerde data, een verbeterde zichtbaarheid voor kandidaten, aantrekkelijkheid voor werkzoekenden en een analytisch inzicht.

Gemeenschapsopbouw

Via een werken bij website is gemeenschapsopbouw een waardevolle strategie die verder gaat dan alleen het aantrekken van kandidaten. Het houdt in dat werkgevers een gemeenschap van potentiële kandidaten opbouwen en onderhouden door middel van de website. Met gemeenschapsopbouw met werken bij website is er een actieve betrokkenheid. Werkgevers kunnen een blog of nieuwssectie op hun werken bij website opzetten waarin regelmatig relevante en boeiende inhoud gedeeld kan worden. Dit zorgt allemaal ook voor netwerken, dit stelt potentiële kandidaten in staat om rechtstreeks in contact te komen met de organisatie en de werkzoekenden.

MacBook Pro near green potted plant on table

Door Redactie